CAD-CAM

 

Wij werken met ons eigen scan- en freessysteem van Ammann Girrbach (Ceramill). Dit systeem garandeert een absolute pasvorm en kan volledig aangepast worden aan uw individuele wensen. We kunnen snelheid (maandag afdrukken is volgende week maandag plaatsen!) en constante kwaliteit hiermee combineren. Ieder werkstuk heeft een meegeleverd kwaliteitslabel. We frezen de basis van de kroon en bakken het werkstuk individueel op met porselein waardoor een zeer fraaie transparantie ontstaat.

Wij beschikken over 3 Amann Girrbach frees machines die zowel droog als nat kunnen frezen. Vooral het nat frezen is belangrijk voor komende nieuwe producten zoals glaskeramiek en protheses.

Bij protheses geeft dat een betere pasvorm en een zuivere opstelling van aangeleverde gegevens  tegen een aantrekkelijke prijs. Bovendien is het vervaardigen na kwijtraken door klant of een ongelukje eenvoudig te realiseren zonder weer de afspraken cyclus te moeten doorlopen. De gegevens zijn immers digitaal vastgelegd.

Splinten, ook wel knarsplaten genoemd, designen en frezen we ook in ons systeem. Grote voordeel hierbij is dat we de ondersnijding vinden rond de tanden zelf en we dus ook geen knopankers/ adamsankers/ of wat voor retentiedraden dan ook meer hoeven te gebruiken. Minder schadelijk voor tandvlees en comfortabeler.

Op het gebied  van glas/keramiek zijn we aan het testen om een fraai alternatief te kunnen bieden voor de zirkonium/porselein kronen.